Dunia makanan amat berharga bagi semua insan di alam ini dengan itu hargailah makanan ketika ini maka lahirlah"Dunia Inspirasi Makanan Nusantara". Disini juga ada beberapa coretan tentang resepi, restoran, tempat percutian dan sebagainya dimana semuanya ada kaitan dengan makanan yang boleh menjadi panduan bagi anda semua ..........

"Sila Klik Disini"

Pengikut Saya (Followers)

Monday, November 8, 2010

Roti "Papa John"

........ roti "papa john" .........


......... assalamualaikum kepada semua pembaca blog yang budiman ....... malam ni aku nak kongsi lagi lah menu makan malam aku malam ni iaitu ...... roti "papa john" ........ hahhhhh ni bukan aku wat sendiri tapi aku beli kat gerai area umah aku dan aku makan kat situ je ngan h/mate aku ..... dier lak order mee hoon hailam ....... so sedap gak roti "papa john" ni ..... sebab dipanggil "papa john" adalah sebab dier panjang dan boleh dimakan 2-3 orang ..... jadi tu dipanggil "papa john" ...... ada gak yang kecil ..... adalah sebesar2 roti hot dog je dipanggil "mama john" ...... gerai ni gak juga menjual burger, hot dog dan sebagai nyer ......makanan western pun ade pun menarik gak ....... tapi yang paling aku minat roti joh dier je lah sebab sedap dan sesuai dengan tekak aku ..... walau pun harga nyer mahal sedikit tapi puas hati gituuuuu ..... ok tu jelah coretan aku wat malam ni ...... wasalam....

1 comment:

  1. papa john aje ke khai.... mama john tak ada ke????

    ReplyDelete